Ajankohtaista

Arjasmaa-yhtiöiden tiedotteet
ja Omalla nimellä -blogi.

Arjasmaa-yhtiöiden tiedotteet ja Omalla nimellä -blogi.

Arjasmaa-yhtiöiden tiedotteet ja Omalla nimellä -blogi.

Vanhan rakennuksen kunnioitus peruskorjauksessa

Aurakatu 20 on vuonna 1904 rakennettu talo. Talon tilasi ja rakennutti posteljooni Danielsson. Kohde on museoviraston suojelukohde.

Kemppe aloitti Aurakadun peruskorjauksen heinäkuun lopussa. Ensimmäisessä vaiheessa käynnistettiin kahdeksan viikon kestävä purkujakso, joka sisältää purku-, tekniikka-, laatoitus-, kalustus- ja alakattotöitä. Toisen vaiheen asuntojen purku alkaa näiden jälkeen, lokakuun alussa.

1. Vanha piian sisäänkäynti. 2. Uudet putket. 3.Uusiokäyttöön tulevat ovenlistat.

Vanhan rakennuksen kunnioitus

Museoviraston suojelukohteena, peruskorjaukseen liittyy tiettyjä vaatimuksia. Esimerkiksi julkisivuja halutaan suojella ja porausten sijainti suunnitellaan niin, että ne suojelevat julkisivun ulkonäköä. 

Vanhan rakennuksen ainutlaatuisia elementtejä halutaan myös kunnostaa ja saada uusiokäyttöön. Esimerkiksi ovi- ja seinälistat irrotetaan ehjänä, kunnostetaan ja tuodaan takaisin. Myös ikkunoiden kohdalla on iso projekti, koska vanhat ikkunat halutaan säilyttää, joten nekin kunnostetaan uusiokäyttöön. Kemppe ei vastaa ikkunoiden uusimisesta.

Vanhaa rakennusta korjattaessa saattaa tulla yllätyksiä vastaan. Tältä näyttää purettu keittiö.

Aurakatu 20 on onnellisten ihmisten koti

Turun Sanomat teki uutisen Aurakadun asukkaista ja otsikkona oli ”Onnellisten ihmisten koti”. Kysyimme vastaavalta mestarilta Juusolta hänen ajatuksia kohteesta, ”Vaikuttavat kyllä onnellisilta asukkailta ja ymmärtävät myös sen, että tämä remontti täytyy tehdä, joka helpottaa meidän yhteistyötä”.

AJANKOHTAISTA

Laamolla käynnissä Salon suurin työmaa

Salon seurakuntatalon työmaa alkoi kesäkuussa 2021 ja valmistuu maaliskuussa 2023. Syyskuun aikana seurakuntatalossa on tehty mm. mattotöitä, maalauksia, autohallin sirotepintalattiat