Ajankohtaista

Laamo logo

Tiedonpuiston koulun projektinjohtourakointi

”Kaupunginhallitus on myöntänyt Tiedonpuiston koulun rakennushankkeelle aloitusluvan helmikuussa. Infralautakunta valitsi projektinjohtourakoitsijaksi Rakennustoimisto Laamo Oy:n. Urakkasopimus allekirjoitettiin torstaina 23.3.2023.”, raisio.fi

Salon Seurakuntatalo valmis

Uusi seurakuntatalo on pullollaan silmiä hiveleviä yksityiskohtia, jotka tekivät sisävalmistusvaiheesta haastavan, mutta mielenkiintoisen. Työjärjestyksiä mietittiin tarkkaan, jotta kaikki saatiin asennettua suunnitelmien mukaisesti, mutta samalla mikään jo asennettu osa ei päässyt vaurioitumaan. Mm. juhlasalista ja talon läpi leikkaavasta ”valokuilusta” löytyvät talon tyylikkäimmät kokonaisuudet.

Laurin Koulun saneeraus ja laajennus valmis

Kyseessä on Mynämäellä sijaitsevan ala-asteen saneeraus ja laajennus. Kouluun rakennettiin myös uusi keskuskeittiö. Urakka alkoi toukokuussa 2021 ja päättyy maaliskuussa 2023.
Mittaavan kokoisen keskuskeittiön rakentaminen oli mielenkiintoista.
Rakennuksen ulkopuolen suojelu asetti haasteita nykypäivän talotekniikan sijoitukselle, mm. IV- konehuoneet sijoitettiin rakennuksen ullakolle olemassa olevan katon sisäpuolelle.
Opetustiloja myös nykyaikaistettiin esimerkiksi taiteseinillä, joiden avulla tiloja pystyy muuntelemaan jatkossa.

Datacityn urakka valmis

Koy #Datacity on Turun tiedepuiston ensimmäinen rakennus vuodelta 1988. Silloin Kupittaan ympäristö oli vielä hyvin erinäköinen paikka kuin tänä päivänä.
Nyt tehdyssä rakennusurakassa 7. Kerrokseen rakennettiin uudet noin 1500 m2 toimitilat ja kerroksessa sijainnut vanha IV-konehuone purettiin uusien tilojen tieltä. Merkittävä työ oli sijoittaa viisi uutta ilmanvaihtokonetta vesikatolla sijaitsevaan konehuoneeseen. Uudet IV- koneet palvelevat nyt 1.-7. Kerroksia. Samassa yhteydessä uusittiin myös 7. Krs. Urakka-alueen muu talotekniikka: jäähdytys, lämmitys, vesi- ja viemärilinjat, sähkötekniikka sekä sprinkleriputkisto.

Laamo pääkaupunkiseudulle

Rakennustoimisto Laamo on laajentanut toimintaansa pääkaupunkiseudulle. Uusi aluetoimisto sijaitsee osoitteessa Atomitie 2c, 00370 Helsinki.

Laamo logo

Kultarannan peruskorjaus

Tasavallan presidentin kesävirka-asunnon Kultarannan peruskorjauksen päävaihe on alkanut 1. syyskuuta 2022. Hankkeen pääurakoitsija on Rakennustoimisto Laamo Oy.

Laamolla käynnissä Salon suurin työmaa

Salon seurakuntatalon työmaa alkoi kesäkuussa 2021 ja valmistuu maaliskuussa 2023. Syyskuun aikana seurakuntatalossa on tehty mm. mattotöitä, maalauksia, autohallin sirotepintalattiat , keittiön laatoitusta, kirkkomuuria ja asennettu saarniviiluseiniä.

Saarni on muutenkin kohteessa isossa roolissa. Toimistoväliseinien lisäksi saarnia löytyy mm. aulan portaikon seinistä sekä neuvotteluhuoneiden seinä- ja kattopinnoista. Lisäksi julkisivun keraamista laattaa ja -putkea asennetaan parhaillaan.

Painumaton hirsirakenne on mullistanut perinteisen hirsirakentamisen

Viime vuosikymmenellä kehitelty painumaton hirsirakenne on mullistanut perinteisen hirsirakentamisen. Rakennustoimisto Laamolta löytyy kokemusta hirsikohteiden rakentamisesta. Ensimmäinen Laamon hirsikohde oli Vehmaan Hirsikoulu. Vehmaan uuden koulun ovet aukesivat oppilaille ja opettajille elokuussa 2019.

Toinen Laamon hirsikohde oli Kaarinan Castellum. Rauhalinnaan rakennettiin kaksi rivitaloa ja kaksi paritaloa. Asukkaat pääsivät muuttamaan upeisiin hirsikoteihinsa kesäkuussa 2022. Hirttä ja hirsipaneelia oli kohteessa yhteensä n. 250m3. Castellumissa on hyvä elää ja hengittää, sillä luonto on lähellä ja kotia suojaa tuttu ja turvallinen, ikiaikainen ja kestävä hirsi.

Hirsi on terveellinen ja turvallinen valinta asumiseen. Hirsi vaikuttaa asuinympäristöön positiivisesti. Hirsitalossa on parempi hengittää ja asua. Kävimme haastattelemassa Vehmaan hirsikoulun opettajia ja oppilaita uuden koulun valmistumisen jälkeen: ”Huomaako huoneilman laadussa eron? – Kyllä sen huomaa, ehdottomasti!

Hirrestä valmistettu ulkoseinä on rakennettu kokonaan yhdestä materiaalista. Yhden materiaalin massiivihirsiseinä on turvallinen eikä rakentaessa synny riskejä. Puu on terve materiaali ja se toimii yksinään, eikä siihen tarvita villaeristeitä tai muoveja. Painumaton hirsi on liimattu puulamelleista siten, että hirren poikkileikkauksen keskellä olevan lamellin syyt ovat hirressä pystysuunnassa, joka tekee hirsiseinästä käytännössä yhtä painumattoman, kuin normaalin puurunkoisen seinän. Painumaton hirsi ja pitkälle kehitetty hirsien liitostekniikka mahdollistavat hirsirakennuksille modernin ulkonäön ja korkean teknisen laadun.

Terveiset uudistetusta ja modernista biotekniikan laboratoriosta

Genomill Health pääsi vuoden alussa muuttamaan uusiin toimi- ja laboratoriotiloihin, jotka Rakennustoimisto Laamo remontoi. Projekti aloitettiin marraskuun alussa ja se kesti noin kaksi kuukautta. 

Laboratoriotilojen rakentamisessa piti ottaa huomioon erilaisia asioita, kuten tilojen toimivuus, turvallisuus sekä käyttäjien vaatimukset ja toiveet. Rakennusvaiheessa otettiin huomioon myös ekologisuus. 

Rakennustoimisto Laamo toteuttaa Myllyntornin uudistuksen ja julkisivuremontin

Kauppakeskus Mylly viettää tänä vuonna 20-vuotis syntymäpäiväänsä, ja sen innoittamana Mylly on lähtenyt uudistamaan kauppakeskuksen brändiä ja itse rakennusta. Rakennustoimisto Laamo on vastuussa Myllyntornin uudistuksesta sekä julkisivuremontista.

Työmaa alkoi heinäkuussa 2021 ja ensimmäinen projekti oli Myllyntornin saneeraus, sekä tornin ympäristön uudistus. Myllyntorni on jopa 50 metrin korkuinen maamerkki, joka näkyy kehätielle. Tavoite oli saada Myllyntorni valmiiksi syntymäpäiväviikkoa varten, jolloin uusi logo asennettiin torniin. Projektin aikataulu oli tiukka ja haastetta toi lopullisten materiaalien tilaukset ja toimitukset aikataulussa. 

Myllyn julkisivujen uudistusprojektin vastaava työnjohtaja, rakennusmestari Ville Kivipelto nosti projektista esille suunnittelun tärkeyden: ”Suunnittelulla oli tärkeä rooli, jotta projektissa onnistuttiin. Liikenteen ohjaus piti koordinoida ja toteuttaa sujuvasti työmaasta huolimatta.”