Ajankohtaista

Arjasmaa-yhtiöiden tiedotteet
ja Omalla nimellä -blogi.

Arjasmaa-yhtiöiden tiedotteet ja Omalla nimellä -blogi.

Arjasmaa-yhtiöiden tiedotteet ja Omalla nimellä -blogi.

Terveiset Wäinö Aaltosen museon katolta

Wäinö Aaltosen museon vesikaton korjausurakka etenee. Purkutyöt alkavat olla ohi. − Katolta on poistettu betonia, vanhaa huopaa, PVC-katetta ja lecasoraa, arvioin että satoja tonneja, laskeskelee urakan vastaava työnjohtaja Mikko Riski Rakennustoimisto Laamolta. – Tässä minun ja museon sisätilojen välissä ei tällä hetkellä ole kuin 15 sentin kerros betonia, Mikko jatkaa seisoessaan museon katolla. Hän katsoo ympärilleen ja toteaa, että aika hurjaltahan tämä juuri tällä hetkellä näyttää. Mutta ei kauaa! Seuraavaksi alkaa uusien räystäsrakenteiden rakentaminen, ja sitten veden- ja lämmöneristykset.

Kuparia katolle

Museossa on käytetty aiemmin kuparia pellitykseen. Vuonna 1967 valmistuneeseen rakennukseen asennetut kattopellit ovat muuttuneet ajan saatossa vihertäviksi. Nyt asennettavat kuparipellit kiiltävät jonkin aikaa kuparinvärisinä, mutta sääolosuhteet ja aika muuttavat ne ensin tummemmiksi, ja vähitellen saman vihertävän sävyisiksi kuin vanhat pellit.

Mikko esittelee tyytyväisenä alemmalla kattotasanteella valmiina kiilteleviä uusia kupariräystäspeltejä. Ne häikäisevät kilpaa kevätauringon kanssa. Toukokuun lopulla pitäisi olla valmista.

Museo on auki

− Museo on auki, vaikka me täällä rakennammekin. Ahkerassa käytössä näyttää olevan, sehän on hieno asia, Mikko mainitsee. − Teemme melua aiheuttavia töitä vain silloin, kun museo on kiinni. Esteetön kulku museolle ja kahvilaan on käytössä, vaikka se onkin aivan rakennustyömaan kyljessä.

WAMista vahvistetaan, että museo todellakin on auki, mutta vain ennakkovarauksella. Sen voi tehdä museon nettisivuilla www.wam.fi. Sisään pääsee 10 vierailijaa tunnissa. – Päivät ovat mukavan täyteen varattuja, ja varsinkin viikonloput, lippukassalta kerrotaan. Meriaiheinen näyttely Epävarma horisontti kiinnostaa turkulaisia.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

AJANKOHTAISTA

Ihanat naiset raksalla

Tiesitkö, että rakennusalan työntekijöistä vain noin 6 % on naisia? Meillä naisia on joka yhtiössä. Lue heidän tarina…

Luovuttamisen ilo

Mitä rakennusurakan vastaanottotarkastuksessa oikein tapahtuu? Rakennustoimisto Laamon vastaava mestari Mikko Riski k…

Rakentamisen taito

Laadukas rakentaminen ei ole itsestäänselvyys. Se on vuosikymmenten kehityksen ja kasvun tulos – yrityksemme kestävä taidonnäyte. Kun laatu kohtaa luovuuden, tuloksena on ammattitaidolla rakennettuja tiloja ja koteja. Ne me allekirjoitamme reilusti omalle nimellämme. Se on laadun tunnus.